item11a1
item1
Nebenrouten

© Viagulia VoG | Alle Rechte vorbehalten

Webdesign by cito.be

Van Henri-Chapelle naar Sippenaeken

Voor deze wandeltocht zijn er geen wegwijzers voorzien, zoals het voor de zijwegen 1-3 van de Via Gulia wel het geval is. De wandeling is echter wel terug te vinden op de wandelkaarten 'Eupener Land en Geuldal' alsook op de themakaart 'Geuldal'. Tot aan het parkeerterrein achter het golfterrein is het deze routebeschrijving als zijroute 2: van Welkenraedt naar Moresnet. In plaats van naar rechts de Kinkenweg in te gaan, slaat u hier links af, de veldweg in. De weg loopt door het Bois de Hees over de bergruggen en is zo'n 2.300 m lang. Af en toe kunt u links op ruim 500 m hemelsbreed in het dal de stroom de Gulp zien die bij Gulpen in de Geul stroomt. Volg deze weg tot hij aan het einde op een straat uitkomt. Aan de rechterkant is een barbecueplaats. Hier slaat u links de Rue de Belven in en gaat dan bergafwaarts.

Eerst is het helaas maar een macadamweg maar iets later wordt het een asfaltweg. Na 1.500 m aan de T-splitsing slaat u aan het einde van deze straat links af en loopt naar Hombourg. De straatnaam wijzigt niet. Na 250 m slaat u aan het kruispunt rechtsaf in de Rue d'Aubel en slaat daarna, zo'n 50 m verderop bij de Brasserie d'Hombourg links af in de Rue Laschet, richting de Sint-Brixiuskerk.

Na 200 ml komt u recht tegenover de kerk uit bij een kleine supermarkt. Ga rechtdoor voorbij de kerk en volg de wandelroutemarkering, de 'Rote Raute (Rode Ruit)'. 800 m verderop, achter de boerderijen gaat u rechtdoor de doodlopende straat in en volgt het pad door het bos.

De weg komt na 200 m uit op een oude spoorbaan. Hier gaat u bergafwaarts, volgt het tracé van de weg dat vervolgens enkele meters naar links loopt. U steekt de weg over en gaat langs rechts weer terug. Nu gaat u links met de trap omhoog en na 30 m bij de volgende kruising gewoon rechtdoor. Na 150 m komt u bij een nieuwe splitsing, daar kiest u de linker weg. Nu wandelt u in het Bois de Beusdael (Beusdalbos). Na 1.200 m door het bos gaat 200 m achter de bocht naar rechts de wandeling verder langs links waarbij u langs Lichtung wandelt.

Het pad eindigt bij het Château de Beusdal (1.000 m) en komt hier uit op de Rue de Beusdael. Hier slaat u rechts af en volgt de straat die naar Sippenaeken gaat. 1.100 m voor de kerk komt u weer op de hoofdweg van de Via Gulia uit.

 

 

De texten van de Wegbeschrijving zijn door Via Gulia asbl vanuit het boek Via Gulia – Göhltalroute van de schrijfster Dr. Jens M. Warnloh vertaald worden

Meer informaties vindt u hier.


Agrandir le plan

Kirche, Hombourg

item15

FR

DE

Navigatie

Home

Viagulia-Route

Evenementen

Over ons

Viagulia

Rue de la Source 22

4850 Plombières / Belgien

Tel.: +32 (0)87 78 32 41

Fax: +32 (0)87 78 32 43

info@viagulia.be

Divers

Contact

Pers

Colofon

item13a